Отварят магазини и ресторанти от 3 декември в Чехия

  • 29 ноември 2020 13:33

  • 773
  • 0
Отварят магазини и ресторанти от 3 декември в Чехия
© Pixabay

Чешкото правителство ще разреши на ресторантите и магазините , които не търгуват със стоки от първа необходимост, да отворят от четвъртък, 3 декември, след като епидемичната вълна, заляла страната, започна да отслабва, каза днес здравният министър Ян Блатни, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това стана възможно след като оценката на епидемичната ситуация бе променена от ниво пет (най-опасна) до ниво три. Броят на едновременно намиращите се вътре клиенти обаче ще остане намален, за да е възможно да се спазва физическо дистанциране.

Вечерният час ще бъде отменен, но заведенията трябва да затварят до 22 ч. Музеи и галерии ще могат да отворят с намален капацитет, могат да бъдат подновени и спортните занимания на закрито.

Разрешават се групови събирания до 50 души на закрито и до 10 на закрито. Досега максимумът бе 6 души.

Правителството възнамерява да започне масово антигенно тестиране, за да следи развитието на епидемиологичната обстановка в предколедните дни, когато се очаква наплив по търговските обекти.

Официално! България е в частичен локдаун

До днес в Чехия са регистрирани 518 649 заразени с коронавируса и 8054 смъртни случая от COVID-19. В резултат на наложените мерки броят на новозаразените спадна под 5000 в 6 от последните 7 дни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини