Джуд Лоу е знаел за пандемията още през 2011 г.

Британският актьор Джуд Лоу е знаел, че ще има световна пандемия още през 2011 г.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18590

Артистът в обширно интервю пред изданието GQ е казал, че преди девет години е чул опасения, изразени от експерти.  

"През 2011 г. ние снимахме "Заразяване". Режисьорът Стивън Содърбърг се консултираше с учени. Още тогава те изразиха своите опасения, че светът може да стане жертва на заразна болест, която да отнеме живота на много хора", е разказал Лоу.

По думите на актьора специалистите са предвиждали опасността. "Въпросът не беше дали това ще се случи, а кога, а аз вече знаех, че възникването на такава опасност е въпрос на време. С началото на разпространението на коронавирусната инфекция по Земята опасенията на експертите се оправдаха", е посочил още той.

"Заразяване" разказва как САЩ са поразени от смъртоносен вирус, докаран от Хонконг. Борбата срещу причинителя на заболяването е затруднена от бързите му инкубационен период и мутации.

Във филма Лоу изиграва ролята на независимия журналист, блогър и почитател на конспиративни теории Адам Крумведе. Той  твърди, че е имало лекарство срещу смъртоносния вирус и е преборил болестта благодарение на него. Персонажът на Лоу е арестуван от агенти на Федералното бюро за разследване за разпространение на фалшива информация.

Хакери атакуваха системите на Astra Zeneca

Заразяване завършва с това как специалисти са работили ваксина.

Лентата на Содърбърг, въпреки че не е спечелила нито един "Оскар", е получила адмирации от страна на много лекари и други специалисти за достоверно представяне на труда на научната общност и нейната борба срещу инфекциите.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18590

Повече за Коронавирус

corona

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет