Австрия затяга мерките за сигурност в църквите

Австрия затяга мерките за сигурност в църквите, за да няма повторение на ислямистката атака от 2 ноември, когато въоръжен мъж уби четири души във Виена, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18769

Нападателят, 20-годишен мъж, роден и отраснал във Виена, беше застрелян от полицията, след като стреля по минувачи и по клиенти на заведения. 21 души са разследвани за тази атака, като от тях 10 остават в ареста по подозрения, че са били свързани с нея, предава БТА. 

Днес министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер заяви, че изводите от разследването не изключват версията извършителят да е имал намерение да атакува също и хора в църквите.

От днес в църквите ще има засилени мерки за защита срещу евентуални имитатори на нападателя.

Засега за разследващите остават много неизвестни, свързани с атаката от 2 ноември, най-вече как нападателят е стигнал до местопрестъплението в центъра на Виена. Австрийските власти признаха, че е имало недопустими грешки, свързани с разузнавателните данни за нападателя, за когото се е знаело, че се е опитал да купи боеприпаси в Словакия и че е имал среща във Виена с двама известни чужди ислямисти. Според властите той е представлявал по-голяма заплаха и е трябвало да бъде поставен под по-внимателно наблюдение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18769

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет