Борис Джонсън назначи бизнесконсултант за нов началник на премиерската канцелария

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е назначи Дан Розенфелд, бизнес консултант и бивш служител на министерството на финансите на Великобритания, за нов началник на канцеларията си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Джонсън променя екипа си от високопоставени съветници след драматичното напускане на Доминик Къмингс по-рано този месец. Къмингс беше смятан за движещата сила зад стратегия на Джонсън за Брекзит и за други правителствени политики. Неговото напускане бе определено като възможност за "презареждане" за британския лидер.Розенфелд ще започне да изпълнява задълженията си на 7 декември.

Борис Джонсън обеща връщане на морското величие на Обединеното кралство чрез корабостроене

Розенфелд е работил в миналото и за Bank of America като директор по инвестиционно банкиране, както и във фирмата за бизнес и стратегически инвестиции "Хаклюит"( Hakluyt), където е заемал ръководни постове. Десет години е бил и в министерството на финансите. като старши сътрудник на бившите министри на фэинансите Алистър Дарлинг и Джордж Осборн. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет