Испания, Гърция, Италия и Малта призоваха ЕС за повече солидарност по въпроса за имиграцията

25 ноември 2020 15:19

Испания, Гърция, Италия и Малта призоваха ЕС за повече солидарност по въпроса за имиграцията
© gettyimages
338 2

Властите на Испания, Гърция, Италия и Малта призоваха Европейския съюз за повече солидарност по въпроса за незаконната имиграция, съобщи агенция "Европа прес", цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 264

Ръководителите на четирите страни са изпратили документ със съответната молба на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се (Германия е ротационен председател на ЕС).

ЕК представи План за действие за интеграция и приобщаване

Според властите на четирите държави предложението за европейски пакт за управление на имиграцията страда от "дисбаланси", които подкопават солидарността със страните, където първоначално влизат нелегалните мигранти.

Четирите държави смятат, че идеята за разпределяне на мигрантите между страните членки на ЕС "трбява да остане главен инструмент на солидарността".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 264
Мая Йорданова
338 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.25 | 16:30

2
Солидарност с африкански престъпници и гостоприемниците им - 0. Аз не каня африканци и не ги настанявам у съседите.
az

2020.11.25 | 15:41

1
aз призовавам за нулева емиграция от тук нататък. всичко да се връщат насилствено кой от където е. и емиграцията сама ще си спре

Добави коментар

Водещи новини