Франция очаква икономиката да нарасне с 6% през 2021 г.

Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер потвърди в сряда неотдавнашното си изявление, че очаква брутният вътрешен продукт на страната да нарасне с 6% през 2021 г. на фона на продължаващата икономическа криза, причинена от пандемията COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Той също така изрази подкрепата си за отваряне на магазините през всяка неделя до Коледа, или общо 4 недели, за да могат да наваксат изгубеното. Това е в съответствие с обявеното ден по-рано от президента Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на известно разхлабване на строгите ограничителни мерки, целящи да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавирус.

Пред радио France Inter Брюно льо Мер отбеляза, че обезщетенията за затворените заради пандемията предприятия ще струва 1,6 милиарда евро месечно, предаде БНР.

Снощи френското правителство посочи, че компаниите, включително ресторантите, ще могат да избират между месечна необлагаема помощ до 10 000 евро или обезщетение от 20 процента от месечния им оборот през същия период на миналата година, но сумата да не надвишава 100 000 евро.

Този механизъм ще засегне 200 000 компании и ще струва 1,6 милиарда евро месечно на държавата, уточни Льо Мер.

В края на октомври домакинствата са имали на депозит в банките 58.869 млрд. лв.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет