Макрон обявява леко разхлабване на мерките във Франция?

  • 24 ноември 2020 12:07

  • 377
  • 1
Макрон обявява леко разхлабване на мерките във Франция?
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на отново ще направи национално обръщение довечера от 19 ч. по Гринуич за леко разхлабване на коронавирусните ограничения и определяне на насоки в санитарната криза в момент, когато французите се надяват на глътка въздух с наближаването на коледните празници, предаде БТА, цитирайки АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31734

Вече е известно какво ще бъде обявено довечера: облекчаването на ограничителните мерки ще стане на три етапа - около 1 декември, преди коледната ваканция и в началото на 2021 г. Снощи обаче премиерът Жан Кастекс предупреди, че новите мерки ще позволят само "леко смекчаване на карантината". Французите искат да знаят какво да правят през коледната ваканция: ще могат ли да пътуват и да се събират с роднини? Вероятно да, но с някои ограничения, евентуален полицейски час и призив за отговорно поведение.

Макрон изключи възможността от отмяна на карантината във Франция

Очаква се Макрон от уикенда отново да отвори търговските обекти, чиято дейност не е от първостепенно значение. Възможно е да бъдат отново отворени и религиозните сгради, но все още не е сигурно какво ще се реши за киносалоните, театрите и музеите. Жан Кастекс обаче попари надеждите на кафенетата и ресторантите отново да заработят около 1 декември.

Френският здравен министър: Ще спечелим борбата си с коронавируса, но ще отнеме време

Към днешна дата във Франция все още има 31 449 хоспитализирани пациенти с новия коронавирус, в това число 4438 в реанимация, което е спад спрямо пика на втората вълна на 16 ноември. Броят на починалите е 49 232 и също започва да бележи стабилизиране.

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чавушуглу

2020.11.24 | 12:43

1
предлагам франция да влезе в османската империя. макарон ще го назначим за валия на парижкия вилает. ще му дадем цял старчески дом с баби за лична консумация.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини