Англия въвежда нова схема за тестване на пътниците от 15 декември

Англия ще въведе нова система от 15 декември, позволяваща на пътниците, идващи от високорискови страни да си направят тест за коронавируса след пет дни в карантина и при отрицателен резултат от теста, да получат право да преустановят самоизолацията, предоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18824

Авиокомпаниите и други фирми в туристическия и пътническия отрасъл призоваваха за въвеждането на подобна мярка от месеци, след като понесоха катастрофални последици от правилото за 14-дневна карантина за хората, идващи от чужбина, което разубеди мнозина изобщо да пътуват до Англия.

Англия ще замени националната карантина с по-строга система на локални ограничения

Новата схема ще е отворена за всички пътници, идващи от страни, които не са в списъка на правителството на безопасни държави и пътуващи по въздух, с ферибот или с влак.

Пътниците сами ще плащат теста, който ще им бъде направен на британска територия. Те ще трябва да направят резервация за него чрез частен провайдър от одобрен от правителството списък с провайдъри преди самото пътуване, да попълнят формуляр, който ще позволи да бъдат локализирани на английска територия и ще останат в изолация до извършването на теста. Ако пътниците не искат да правят тест, те ще трябва да останат в двуседмична карантина.

Правителството е решило да въведе тази схема след консултация с учени, показали, че тест след пет дни изолация дава по-добър резултат, отколкото тест при пристигане, защото той позволява на вируса, ако е наличен, да се прояви, което допринася за намаляване на риска при фалшиво негативен резултат от тест веднага при пристигането.

Новата стратегия е съпровождана и от план за финансова подкрепа за летищата в Англия в размер най-много на 8 милиона лири на летище и при определени условия, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18824

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет