Англия ще замени националната карантина с по-строга система на локални ограничения

Англия ще приключи националната карантина срещу КОВИД-19 на 2 декември и ще премине към по-строга тристепенна система на регионални рестрикции, отколкото преди, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на британския пермиер Борис Джонсън.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16031

Джонсън въведе едномесечния локдаун в началото на ноември, след като броят на заразените и смъртните случаи започна отново да нараства, но си навлече гнева на бизнеса и на накои среди в собствената му партия заради икономическите последици. Втората вълна на инфекции започна да се забавя, показват официалните данни, но се очаква научните съветници на правителството утре да предупредят, че са необходими по-строги мерки, за да се предотврати втори национален локдаун.

Над 70% спад на чуждите туристи в Истанбул

Канцеларията на премиера обяви късно снощи, че правителството планира да се върне към прилагането на тристепенната система на локализирани рестрикции в Англия, като различните мерки ще бъдат налагани в зависимост от тежестта на епидемичните огнища в отделните райони. Очаква се повече общности да попаднат в двете категории на по-висока степен на заплаха.

Борис Джонсън: САЩ и Великобритания ще работят в подкрепа на демокрацията

Кабинетът ще обсъди плановете на заседание днес, а премиерът възнамерява да представи подробности в парламента утре.

Групата научни съветници, известна като SAGE - Scientific Advisory Group for Emergencies, "мъдрец" на английски) се очаква да публикува утре доклади, показващи, че предишната тристепенна стратегия не е била достатъчно строга, и ще препоръча по-строги рестрикции. При предишната система "средно" равнище на заплаха изисква ресторанти и пъбове да затварят в 22,00 ч. и забранява на жителите на даденото населено място да се срещат на групи, по-големи от шест човека. "Високата" степен забранява на хората да се събират на закрито, ако не живеят в едно домакинство. В районите с третата, "много висока" степен на риск, пъбовете и баровете могат да останат отворени и да продават алкохол само ако сервират храна. На хората се препоръчва да не напускат и да не посещават въпросните райони, предаде БТА.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16031

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.22 | 07:52
    бИЛ гЕЙТС ПОТРИвА доВоЛНо РЪЦЕ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет