Френският здравен министър: Ще спечелим борбата си с коронавируса, но ще отнеме време

  • 19 ноември 2020 21:37

  • 1016
  • 0
Френският здравен министър: Ще спечелим борбата си с коронавируса, но ще отнеме време
© Getty Images/Guliver

Франция ще спечели битката си срещу новия коронавирус, но борбата ще отнеме време, заяви здравният министър Оливие Веран и предупреди, че карантината не е приключила, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

 

Умственото здраве на хората във Франция се влошава през втората карантина заради причинените от пандемията тревога и неяснота, каза Веран. "Вирусът се разпространява по-малко, отколкото преди карантината. Не трябва да спираме усилията си. Карантината не е приключила", каза той.

 

Нова ваксина срещу COVID-19 дава силен имунитет на хората над 60 г.

Президентът Еманюел Макрон ще направи следващата седмица обръщение към нацията за пандемията и ограниченията. Ръководителят на дирекцията по здравеопазването Жером Саломон съобщи, че за трети пореден ден броят на хоспитализираните с COVID-19 намалява.

Към днешна дата във френски болници има 32 345 души с COVID-19, в това число 4653 в интензивни отделения. За сравнение вчера е имало 32 842 хоспитализирани, в това число 4775 в интензивни отделения. От новия коронавирус са починали 47 127 души във Франция. В страната е въведена нова карантина за един месец от 30 октомври, но по-лека от първата, която беше от 17 март до 11 май.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини