Броят на заразените в Германия остава висок, но има поводи за предпазлив оптимизъм

  • 19 ноември 2020 14:50

  • 1237
  • 1
 Броят на заразените в Германия остава  висок, но има поводи за предпазлив оптимизъм
© Getty (архив)

Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още е прекалено високо, но новите ограничения, въведени в началото на месеца, са ефикасни и дават повод за предпазлив оптимизъм за развитието на епидемиологичната ситуация, заяви Институтът за заразни болести "Роберт Кох", цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

"Числата все още са високи, прекалено високи", но мерките са ефикасни и сме на прав път", каза Лотар Вилер, директорът на института.

Германия беше сравнително пощадена по време на първата вълна на коронавирус, но от няколко седмици е изправена пред значително нарастване на броя на заразените.

Баровете, ресторантите, културните и развлекателните обекти ще останат затворени до края на месеца, в хотелите не се допускат туристи и гражданите бяха приканени да ограничат драстично контактите си, отбелязва АФП.

"Числата се стабилизираха на високо равнище" и е достигнато "плато" в броя на новите случаи на заразяване, заяви Вилер, като предупреди, че е прекалено рано да се каже дали има "промяна на тенденциите". Той обаче добави, че данните дават повод за оптимизъм.

"Аз съм оптимист и искам да вярвам, че когато се срещнем следващата седмица, числата ще са по-ниски. Не мога обаче да го обещая", подчерта той. В същото време директорът на института "Роберт Кох" определи ситуацията като сериозна и прикани германците да не се отпускат.

Германия регистрира нови 22 609 случаи на коронавирус

За изминалите 24 часа в Германия са потвърдени 22 609 нови случая на коронавирус. Общият брой на регистрираните от началото на епидемията заразени е 855 916.

Починали са 13 370 човека, 251 от които през последното денонощие.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Просто Малоумни

2020.11.19 | 23:32

1
Това което се случва в Германия днес след има няма седмица две се случва в България прочети едно към едно с много дребни изключения. Как в две държави с коренно различно по брой население с отдалеченост средно хиляда и двеста километра един и същи вирус вирее и се разпространява по един и същи начин мерките са почти едни и същи обежденията по медийте са до сущ еднакви. Единственото различно е че има разлика в времето и редът на събитията ако на това не му се вика стъкмен тятър .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини