Виктор Орбан: Наложихме вето на бюджета на ЕС заради изнудването с имигранти

  • 18 ноември 2020 10:53

  • 1511
  • 3
Виктор Орбан: Наложихме вето на бюджета на ЕС заради изнудването с имигранти
© Getty Images/Guliver

Унгария наложи вето върху бюджета на ЕС да 2021-2027 г. и фонда за възстановяване от пандемията от COVID-19, защото с тях ни принуждават да приемем имигранти, заяви днес премиерът Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария,, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 602

Унгария, заедно с Полша, наложиха вето на бюджета и фонда в понеделник, като тогава казаха, че причината е обвързването на достъпа до парите със спазването на върховенството на закона.

След приемане на сегашното предложение няма да има бариера в обвързването на отпускането на финансиране на страните членки с подкрепа на имиграцията и изнудване на страните, които се противопоставят на имиграцията с бюджетни санкции, каза Орбан.

Крайно време е ЕС да разработи клауза за изхвърляне на държави като Полша и Унгария

В бюджета и плана за възстановяване няма специфични клаузи за миграцията, посочва Ройтерс.

Орбан е яростен противник на имиграцията, защото според него тя размивала националната и европейската идентичност. Европейската комисия води срещу Унгария наказателна процедура за нарушаване на демократичните норми.

Novini.bg
1511 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.18 | 14:03

3
Надявам се и нашата Тиква да го орежат
браво

2020.11.18 | 11:45

2
браво орбан. бой по педалите. като искат да си вкарват главорези. после жесуе, месуи, незнам си какво. щели с тероризма да се борят. той тероризма си има корени и се казва ислям.

2020.11.18 | 11:10

1
Браво,Орбан!!!Само така тия третополовите ще се спрат!!!БРАВО!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини