Забраниха протестите срещу въведените ограничения заради коронавируса в Германия

  • 18 ноември 2020 06:16

  • 1673
  • 2
Забраниха протестите срещу въведените ограничения заради коронавируса в Германия
© Pixabay

Германски официални представители се позоваха на опасения, свързани със сигурността, за решението си да забранят поредица от планирани за утре протести пред федералния парламент на хора, противопоставящи се на карантинните мерки заради коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Необичайното решение идва на фона на опасения, че екстремистки групи може да се опитат да използват първоначално планирания за утре протест, за да атакуват Бундестага, повтаряйки неуспешния опит да щурмуват сградата на парламента по време на подобна демонстрация през август.
Германското вътрешно министерство заяви днес, че е отклонило 12 искания за провеждане на демонстрации в специално отделена зона около парламента, предаде БТА.

Франция прехвърли прага от 2 милиона заразени с COVID-19

За разлика от други места в Германия, протестиращите трябва да поискат разрешение за провеждане на демонстрации в периметъра за сигурност около определени сгради на федералните власти.

Според имейл, изпратен днес на германски депутат от служител по сигурността на парламента, и достигнал до Асошиейтед прес, направената от полицията в провинция Берлин оценка на риска "поражда очаквания, че може да се стигне до атаки срещу сградата на Бундестага и срещу хора", ако протеста се проведе.

Събиранията извън специалния периметър за сигурност около парламента, няма да бъдат засегнати от решението на властите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1673 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.18 | 10:07

1
От ден на ден ставаме по " демокротични и свободни" Това горе се случва в Германия,а не в Китай,Русия или С.Корея или Турция. Но по интересното е че ако това се беше случило ( не че и там е по различно де..) точно тия държави като Германия и Франция щяха да се развикат че там това е диктатура и няма демокрация. Светът става по хубав, ще си седим по къщите като овци в кошара и екологията ще( може би) ще се оправи :)

2020.11.18 | 10:48

2
Точно! И колко удобен предтекст са си измислили!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини