Ердоган обяви забрана за излизане в някои часове на уикендите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви затягане на мерките в борбата с коронавируса след заседание на правителството, предаде Анадолската агенция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15921

Той посочи, че в страната ще бъде въведена частична забрана за излизане навън през уикендите, която ще обхваща часовете извън интервала между 10.00 и 20.00 часа, така че да не се нарушат веригите на доставки и производство, предаде БТА. 

Мярката за излизане навън в определени часове на лицата на възраст 65 години и нагоре ще обхване и лицата под 20 години с изключение на работещите.

Кината ще останат затворени до края на годината. Работното време на търговските центрове, магазините за хранителни стоки, фризьорски салони ще се ограничи в интервала между 10.00 и 20.00 часа. Ресторантите ще предлагат или доставят само храна за вкъщи.

За училищата се въвежда дистанционно обучение до края на годината.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви вчера след заседание на специализирания научен съвет за борба с коронавируса, че съветът препоръчва на правителството въвеждане на допълнителни мерки с цел намаляване на случаите на коронавируса, които рязко се увеличиха през последните седмици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15921

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет