Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу коронавируса

  • 13 ноември 2020 14:28

  • 510
  • 2
Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу коронавируса
© Pexels

Гърция ще получи над 25 милиона дози от ваксините срещу коронавируса чрез договорите, които е подписал Европейският съюз с фармацевтичните компании, заяви гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. по време на телеконферентна среща с отговорните национални институции, съобщи телевизия Скай.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Първите доставки на ваксините се очакват в началото на 2021 г., отбеляза премиерът, предава БТА.

Премиерът увери, че излезе ли добра ваксина, ще я имаме

"През първата половина на 2021 г. ще сме постигнали достатъчно равнище на ваксинация, за да оставим зад себе си тази криза", заяви Мицотакис. Той предупреди обаче, че тази информация не трябва да води до отпускане, а точно обратното - до по-голяма мобилизация сега, когато е известно, че има светлина в тунела. 

Гръцкият премиер каза, че ваксината ще бъде безплатна за всички граждани.

За целта на масовото ваксиниране ще бъдат създадени специални структури в системата на първичната помощ, както и мобилни екипи за домовете за възрастни хора и за останалите граждани, които по различни причини не могат да се придвижват.

Мицотакис отбеляза, че е необходима специална организация, защото някои от ваксините изискват специални условия за съхранение, по-конкретно ниски температури, и трябва да бъдат поставени в рамките на часове след извеждането им от специалната среда. Затова и ваксинирането не може да бъде направено по обичайния механизъм - чрез личните лекари.

Болниците в Северна Гърция са на предела си заради COVID-19

Той поздрави министерството на здравеопазването за организирането на кампанията за масово поставяне на грипни ваксини тази година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.13 | 15:08

2
По две на човек бе, пинко!

2020.11.13 | 15:07

1
Ей майкати да eба пyмиярска в гърция живеят 10 милиона души, ще ти разбия камбаната някъде ако те набарам

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини