Втората епидемична вълна в Белгия отшумява

  • 13 ноември 2020 09:55

  • 1077
  • 0
Втората епидемична вълна в Белгия отшумява
© Getty Images/Guliver

Втората вълна от заразени с COVID-19 в Белгия отшумява, показват данните на местните здравни власти. Отчита се, че наполовина спада броят на новооткритите случаи между 3 и 9 ноември - до средно 6877 на ден, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Броят на приетите в болница се понижава с една четвърт спрямо предходната седмица. От началото на епидемията в страната по официални данни са били заразени 520 393 души, а починалите са близо 14 хиляди.

На ден в страната се правят по близо 36 хиляди изследвания (23,2 на сто положителни), а целта е до края на годината този брой да достигне 100 хиляди. Университетски представители, цитирани от местни медии, предлагат в Белгия да се прилага всяка седмица изследване на цялото население и твърдят, че това е възможно, за да се предотврати трета вълна на заболяванията.

Белгия се подготвя за дълга карантина, смъртните случаи надвишиха 13 000

Премиерът Александер де Кро заяви пред федералния парламент, че Белгия е сключила договори за доставка на две ваксини - на производителите "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън". Предвижда се страната да получи 12,9 милиона дози - повече от броя на населението. Обмисля се дали да бъдат договорени количества от ваксината на "Пфайзър", за която по-рано тази седмица бе съобщено, че действа успешно в 90 на сто от случаите. 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини