Папа Франциск благослови Вежди Рашидов

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е благословил Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

В специално писмо, получено днес, Светият отец изразява своята благодарност за получения любезен дар - книгата "Вежди", съобщиха от екипа на председателя на парламентарната Комисия по културата и медиите.

Папата даде аудиенция в частната си библиотека

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е отправил към Рашидов своя благослов като измолва от Господа изобилна небесна благодат за плодотворна културна и артистична дейност.

В книгата "Вежди" има няколко страници със снимки и текстове от посещенията на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в Светия престол, както и илюстрации на творбата "Чистилището", с която той печели през 1981 година златния медал на Ватикана на името на Данте Алигиери.

Коментари

 1. 2020.11.09 | 17:02
  Колко жалко и тъпо "звучи" тази информация. Този пишман скулптор търси внимание по всякакъв начин.Книгата "Вежди", като че ли е книгата за Микеланджело или Роден.
 2. 2020.11.09 | 14:46
  Аз на тоя папа-з ще му направя един паметник, какъвто няма в световната и европейската история! Докато изпуша една скъпа пура и съм го измайсторил!
 3. 2020.11.09 | 14:33
  От коя сура му прочете благословията? и пожела ли му наздраве?
 4. 2020.11.09 | 14:12
  a тиквата???
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет