Момиче е арестувано в Холандия за заплашване на учител, показал карикатура

  • 06 ноември 2020 19:35

  • 1085
  • 1
Момиче е арестувано в Холандия за заплашване на учител, показал карикатура
©

Холандската полиция заяви днес, че 18-годишно момиче е арестувано в Ротердам по подозрение, че е използвало социалните медии, за да призове за насилие срещу своето училище и учител, който отказал да махне карикатура от класната стая, предаде ДПА.

Учителят от колежа "Емаус" в Ротердам се скрил, след като получил заплахи заради карикатурата, изобразяваща обезглавен мъж, плезещ се на джихадист, който го е обезглавил. Мъжът на карикатурата носи тениска, на която пише "Шарли ебдо" - името на френското сатирично списание, което е в центъра на спора за правото на показване на изображения на пророка Мохамед - нещо, забранено в исляма.

След обезглавяването на учител във Франция, показал в клас карикатура на "Шарли ебдо" във връзка със свободата на словото, ученици в Ротердам помолили учителя си да махне карикатурата, като казали, че тя е обидна. Той обаче отказал да го направи.

Снимка на карикатурата беше разпространена в социалните медии, предизвиквайки заплахи срещу учителя.

Последвайте канала на

Novini.bg
1085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един

2021.10.04 | 12:29

1
Наистина е изключително обидно да се подиграваш с вярата на някого. Да не говорим, че този някой вече представлява около 30% от населението на страната и тези действия са самоубийствени. Чакаме новината за убийството и на този учител.

Добави коментар

Водещи новини