Запалиха труп на жена в куфар в румънски окръг, следите водят към България

06 ноември 2020 14:20

Запалиха труп на жена в куфар в румънски окръг, следите водят към България
© Getty Images/Guliver (архив)
13977 3

Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ куфар преди 6 дни в околностите на окръг Гюргево.

Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят части от обгорялото тяло. Изолираното ДНК не е намерено в румънската база данни. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото й е било поставено в куфар и запалено, пише "Бряг нюз".

Specialiștii au refăcut chipul fetei care a fost ucisă și găsită incendiată într-o valiză, lângă Ghimpați, Giurgiu!...

Публикувахте от InfoCamioane в Вторник, 3 ноември 2020 г.

Румънските следователи са се свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността.

Румънците предполагат, че тя може да е проститутка, взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост, съобщи румънската журналистка Марчела Петку, която работи по темата. Тя е публикувала материал по случая в гюргевския сайт „Реалитатя де Джурджу“.

Открит е куфар с коса и череп до трупа на Антониа Венциславова в Радомирско

„Преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на специалния телефон за спешна помощ 112, за да съобщи, че отстрани на главния път, между Валеа Плопилор и Гимпаши, гори куфар. Сред пламъците различил силует и дълга коса на жена. Докато шофьорът потушавал огъня с пожарогасител, пътници от спрелите на пътя автомобили снимали безпрепятствено зловещата сцена. Силите на реда са пристигнали веднага на мястото: пожарна, КАТ, линейки, съдебни прокурори", пише „Реалитатя де Джурджу“.

"За съжаление тялото на момичето е изгоряло на 90%, но вътрешните му органи останали непокътнати. След първите изследвания е установено, че жертвата е между 20 и 25 години, брюнетка, слаба, ниска на ръст. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито зверски. Според първата информация от съдебна медицина, момичето е имало счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници. Най-вероятно, след като забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е сложил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил", съобщава изданието.

"След направената проверка по селата в околността не е установена липсата на нито една жена с това описание. Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко поведение, може би взета от България“, съобщава още сайтът в първата си публикация по случая.

Младежи се натъкнаха на труп в куфар, показаха "находката" в социалните мрежи

Вчера Марчела Петку продължава темата с нова публикация, от която става ясно, че румънските разследващи по делото за убитата и след това запалена в куфар млада жена тръгват по нов коловоз, за да идентифицират тялото. Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско-българската контактна точка да извърши проверки за евентуално изчезване на млада жена с тези сигнали. В същото време е поискана информация относно възможен транзит на млада жена с тези данни през румънско-българската граница.

Публикуван е и фоторобот на жертвата.

Așa arată fata care a fost incendiată lângă Ghimpați, județul Giurgiu. Anchetatoriii încă nu au identificat-o și cer ajutorul cetățenilor!

Публикувахте от Digi24 в Понеделник, 2 ноември 2020 г.

 

"Има ли информация за млада жена, като тази на снимката, да е изчезнала или да се издирва в района на Русе“, пита Марчела Петру за целите на журналистическото си разследване.

"Към момента при нас няма официално запитване от румънските колеги по случая", отговори директорът на ОДМВР-Русе главен комисар Теодор Атанасов.

Радина Лазарова
13977 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петър Захариев

2020.11.07 | 19:54

3
Депутатите и диктатора трябва да вземат решение да има законно публични домове. Тогава няма да стават убийства на проститутки. Но корумпираните взимат рушвегт от бардаците и затова не позволяват законните бардаци.
Горд българин

2020.11.06 | 16:04

1
Търсете германска следа. Германците са психопати.

2020.11.06 | 17:08

2
а ние българите сме цвете

Добави коментар

Водещи новини