Тръмп води към момента в Пенсилвания според "Едисън Рисърч"

  • 05 ноември 2020 17:42

  • 886
  • 0
Тръмп води към момента в Пенсилвания според "Едисън Рисърч"
©

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския води засега в Пенсилвания пред съперника си от демократите Джо Байдън. При преброени 89 процента от подадените гласове Тръмп получава 50,5 процента, а Байдън - 48,2 на сто от гласовете, предаде Ройтерс, като се позова на данни на "Едисън Рисърч".

Пенсилвания е един от така наречените колебаещи се щати, които са от ключово значение за изхода от президентската надпревара в САЩ.

"Ню Йорк таймс": Всички гласове трябва да бъдат преброени

В друг колебаещ се щат, Джорджия, при преброени 96 на сто от подадените гласове, отново според "Едисън Рисърч", отново води Тръмп с 49,6 процента срещу 49,2 на сто за Байдън.
В американския Конгрес за пръв път бяха избрани двама открито хомосексуални, чернокожи мъже, предаде ДПА.

Ричи Торес, 32-годишен демократ от Ню Йорк, победи съперника си от републиканците и ще заеме място в Камарата на представителите, за да представлява Южен Бронкс.
Торес определя себе си както като чернокож, така и като латинос, поради което ще стане и първият открито хомосексуален латинос в американския Конгрес.

Мондеър Джонс, 33-годишен демократ, беше избран да представлява 17-ти конгресен избирателен район на Ню Йорк, който включва части от окръзите Рокланд и Уестчестър в щата Ню Йорк.
И двамата изтъкваха скромния си произход по време на кампанията си с оглед на това, че са израснали в бедни нюйоркски домакинства, само с един родител.

Два дни след изборния ден в САЩ американските избиратели все още не знаят кой ще бъде президент през следващите четири години: действащият Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския или номинираният от демократите Джо Байдън, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Novini.bg
886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини