Италия налага карантина в Милано и голяма част от промишления север

  • 05 ноември 2020 06:55

  • 42
  • 0
Италия налага карантина в Милано и голяма част от промишления север
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-новите ограничения в Италия заради коронавируса включват частична карантина в нейната най-богата и най-многолюдна област Ломбардия, където се намира финансовият център Милано, заяви днес министър-председателят Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33006

По-рано правителството обяви нов пакет от мерки, който ще влезе в сила от петък и предвижда затягане на ограниченията и разделяне на Италия на три зони - червена, оранжева и жълта, според сериозността на епидемията.

Италия отчете над 30 хиляди нови случая на COVID-19 и 352 починали от болестта

Разделянето на зони зависи от редица фактори, включително местно ниво на заразяване и запълване на болниците, а ограниченията ще бъдат съобразени със ситуацията.

В най-тежко засегнатите червени зони хората ще могат да напускат домовете си само за работа, по здравословни причини или в извънредни случаи, а баровете, ресторантите и повечето магазини ще бъдат затворени.

За разлика от националната карантина през пролетта, сега всички заводи ще останат отворени.

Конте каза на пресконференция, че червените зони ще обхващат големите северни области Ломбардия и Пиемонт, южната област Калабрия и малката алпийска област Вале д'Аоста.

Той заяви, че останалите от 20-те области на Италия са смятани за по-ниско рискови от гледна точка на коронавируса и за тях няма специфични ограничения.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
42 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини