Британският парламент одобри налагането на едномесечна карантина в Англия

  • 04 ноември 2020 19:11

  • 2300
  • 2
Британският парламент одобри налагането на едномесечна карантина в Англия
© Getty Images

Британските депутати одобриха налагането на едномесечна карантина в Англия, гласувайки днес в подкрепа на плана на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е с цел да се предотврати разпространението на Ковид-19, което излиза извън контрол и претоварва здравната система, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33006

Налагането на карантината бе одобрено с 516 гласа "за" срещу 38 "против". Лейбъристката опозиционна партия също подкрепи предложението, въпреки че разкритикува Джонсън за забавяне на реакцията му на пандемията. Той бе порицан и от някои представители на собствената му партия за това, че е отишъл твърде далеч с мерките, отбелязва агенцията. Дебатите преди вота в парламента продължиха цели четири часа, допълва ДПА.

От полунощ тази нощ магазините от несъществена важност, пъбовете, ресторантите затварят врати до 2 декември. Училищата, колежите и университетите ще останат отворени, но хората са насърчени да работят дистанционно, ако това е възможно.

На жителите на Англия се разрешава да напускат домовете си, само ако имат основателна причина за това, в това число ходене на работа, пазаруване на храна или посещение при лекар. Разрешават се е физическите упражнения навън, хората ще могат да се срещат с приятели или с членове на семейството навън.

Шотландия, Северна Ирландия и Уелс няма да се подчиняват на същите правила, защото всяка една от тях си има свои собствени ограничения.

Великобритания регистрира днес 492 нови смъртни случая от Ковид-19, което е най-големият им денонощен прираст от 13 май насам и е повишение спрямо 397 починали вчера, сочат данни на правителството.

Общият брой на починалите от Ковид-19 в страната достигна 47 742 души. Броят на новозаразените за последното денонощие във Великобритания е 25 177 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2020.11.05 | 00:29

2
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Карантина

2020.11.04 | 23:33

1
Великият вожд Боко затвори държавата при 5-6 случая дневно и се спука да се хвали как бил за пример в Европа. Сега когато белите държави се затварят отново нашият умник с над 4000 случая на ден се дърпа и не иска . Страх го е от стачки и собствено му его и оцеляване унищожават народа . Срам и позор

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини