Полша също въвежда национална карантина?

  • 04 ноември 2020 17:39

  • 768
  • 0
Полша също въвежда  национална карантина?
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки обяви днес допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса в страната и каза, че може да бъде въведена национална карантина, ако новите случаи продължат да нарастват, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Докато дневният прираст на заразените и смъртните случаи продължават да установяват рекорди, Моравецки каза, че ще бъдат затворени повечето магазини в търговски центрове, театрите, музеите, галериите и кината. Учениците, които досега не са преминали на дистанционно обучение, ще преминат. Хотелите ща останат отворени само за командировани лица. "Ако пози план не успее, то до седмица или десет дни ще имаме национална карантина", заяви на пресконференция Моравецки.

Полските медици се освобождават от необходимостта да спазват карантина заради коронавируса

По-рано днес полските здравни власти съобщиха за 24 692 нови случая на зараза и 373 починали от COVID-19. Инвеститорите са обезпокоени от отражението на пандемията върху полската икономика, а към 14,17 ч. местно време индексът на варшавската фондова борса WIG20 бе спаднал с 1,3 пункта.

Полски медии твърдят, че в страната не достигат болнични легла, апарати за белодробна вентилация, кислород и медици. В Полша вече са затворени баровете и ресторантите, ограничено е функционирането на плувните басейни, а на възрастните се препоръчва да не излизат от домовете си.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини