Все още се издирва най-малко един заподозрян за атентатите във Виена

  • 03 ноември 2020 06:30

  • 1668
  • 1
© Getty Images/Guliver

Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в нападението във Виена, а втори нападател е избягал от местопрестъплението. Това съобщи на извънредна пресконференция във Виена министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По-рано и канцлерът Себастиан Курц каза също, че един от нападателите е бил неутрализиран, след като медии съобщиха за двама убити, от които единият е предполагаем нападател.

Вътрешният министър определи ситуацията във Виена няколко часа след стрелбата като крайно тежка и затова учениците ще бъдат освободени от занятия днес.

Министърът заяви, че най-малко един заподозрян все още се издирва. Той прикани жителите на града да си останат у дома, ако е възможно, а ако не - да избягват центъра на града.

Директорът на службата за обществена сигурност Франц Руф съобщи на същата пресконференция, че се затягат граничните проверки и че са обособени пропускателни пунктове за проверка на автомобили във Виена, предаде Франс прес.

Ликвидираният от полицията нападател във Виена бил въоръжен и с мачете

По-рано тази нощ и вътрешният министър, и канцлерът на Австрия Себастиан Курц нарекоха стрелбата във Виена терористичен акт.

Телевизия ОРФ съобщи, че хора, които заради стрелбата са останали блокирани в барове и ресторанти, са получили разрешение да се приберат. Други пък са получили възможност да отседнат безплатно в хотел в града.

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно осъди стрелбата и изрази солидарност с австрийското правителство и австрийския народ, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
1668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
рязаните ще ядат манлихерата

2020.11.03 | 08:21

1
австрийците ще ги дупят като ханъми

Добави коментар

Водещи новини