Частично затварят Женева заради COVID-19

  • 02 ноември 2020 20:29

  • 1014
  • 0
Частично затварят Женева заради COVID-19
© pixabay

Съдържатели на ресторанти и магазини в Женева се подготвяха днес да ги затворят заради новите ограничителни мерки в швейцарския град и кантона, които са по-строги отколкото на други места в страната, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Болниците в Женева са препълнени и предстои транспортирането на пациенти в други по-слабо засегнати от епидемията кантони.

Заради икономическите щети вследствие на мерките през пролетта федералното правителство възприе след това курс, различен от политиката на съседните Германия и Франция, за да избегне нови спирания на икономическата дейност.

Италия готви нови ограничения заради COVID-19, но няма да въвежда тотална карантина

Напоследък в кантон Женева с половин милион население има по над хиляда нови случая на коронавирус на денонощие, което е сред най-високите равнища на глава от населението в Европа. От тази вечер в кантона е забранено събирането на повече от 5 човека на едно място при някои изключения.

Но за разлика от пролетта сега училищата остават отворени. Като признак, че положението с влошава, днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус обяви, че е имал контакт с човек, заразен с COVID-19.

СЗО и още редица международни организации, включително европейската централа на ООН, са базирани в Женева, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини