Принц Уилям изкарал COVID-19 през април

  • 02 ноември 2020 06:41

  • 1616
  • 0
Принц Уилям изкарал COVID-19 през април
© Getty Images, архив

Британският Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член се е заразил с Ковид-19 през април, по същото време, когато се зарази и баща му, принц Чарлз, съобщиха, като се позоваха на източници в двореца Кенсингтън, британски медии, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Уилям, внук на кралица Елизабет и втори поред в линията за наследяване на британския трон, е запазил диагнозата си в тайна, защото не е искал да тревожи страната, пише в. "Сън".

"Случваха се важни неща и не исках да тревожа никого", е казал Уилям според източниците на изданието.

Над един милион са вече заразените с COVID-19 във Великобритания

Бил е лекуван от лекарите на двореца и е последвал правителствените указания да се изолира в семейното имение Анмър Хол в Норфолк, съобщава вестникът и добавя, че въпреки всичко той не спрял да изпълнява ангажиментите си през април и провел 14 телефонни и видеоконферентни разговора.

"Уилям беше много тежко поразен от вируса. В един момент той имаше проблеми с дишането, беше очевидно, че всички около него бяха изпаднали в доста голяма паника", каза източник на "Сън", цитиран от БТА.

Би Би Си също потвърди новината от свои източници снощи. Дворецът Кенсингтън и кабинетът на Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член отказаха да коментират.
От резиденцията на баща му, принц Чарлз, на 25 март съобщиха, че Чарлз е дал положителен резултат за коронавирус. Престолонаследникът се беше изолирал в резиденцията си в Шотландия за седем дни с леки симптоми.

На 27 съобщи, че се е заразил и премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, припомня ТАСС.
Великобритания беше ударена тежко от коронавирусната епидемия и регистрира 46 717 смъртни случая от Ковид-19. /ВС/

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини