Исландия затяга мерките срещу COVID-19

От днес в 365-хилядна Исландия влизат в сила по-строги мерки срещу коронавируса заради нарастващия брой заразени, предадоха ДПА и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

На събития могат да присъстват най-много 10 души. До 30 души могат да бъдат на погребение, а максимум 50 могат да пазаруват по едно и също време в аптека и магазини за хранителни стоки. Спортните прояви и изпълненията на сцена са изцяло забранени. Плувните басейни, баровете и нощните клубове са затворени.

Ресторанти, които сервират алкохол, трябва да затварят в 21 ч. Децата, родени преди 2015 г., също трябва да спазват правилата за социална дистанция и да носят маски, ако не е възможно отстоянието да бъде поддържано. Училищата остават отворени, но трябва да приспособят часовете на учениците към по-чести промени, в интерес на преподаването на учебния материал. Промените бяха обявени от министър-председателката Катрин Якобсдотир и правителството й на пресконференция вчера.

Над половината държави в EС и Великобритания попадат в червената зона за Covid-19

По-строгите мерки ще бъдат в сила до 17 ноември. Съобразно динамиката е се прецени има ли възможност мерките да бъдат отслабени по-рано или ще трябва да бъдат удължени, се казва в правителствено съобщение, цитирано от БТА.

През лятото заразата спря разпространението си, но с началото на есента отново се засили. Това беше резултат и от появата на огнище на зараза в гериатричното отделение на болница в Рейкявик. В момента на остров Исландия са хоспитализирани 64 души, четирима от които са в реанимация. Това оказа натиск върху университетската болница на страната, която миналата неделя за пръв път мина в режим на извънредно положение.

През последните две седмици заразените на 100 000 души население бяха повече от тези в Германия, но по-малко отколкото в Белгия, Чехия и Франция. От началото на пандемията в Исландия са регистрирани общо 4797 случаи на коронавирус. През последните няколко дни за пръв път от месеци бяха регистрирани и смъртни случаи, свързани с COVID-19. Така общият брой починали се увеличи от 10 на 13. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.31 | 10:41
  И защо снимката ви е от Брюксел?
  1. 2020.10.31 | 11:52
   защото от там имат
 2. 2020.10.31 | 10:41
  Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя===>> Smartlife3.com/
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет