Чехия удължи срока на извънредното положение

Парламентът на Чехия реши днес с 86 срещу 11 гласа да бъде удължен до 20 ноември срокът на въведеното на 5 октомври извънредно положение в страната, предадоха ДПА и ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15699

Правителството на малцинството на премиера Андрей Бабиш настояваше удължаването да бъде до 3 декември, но предложението не бе прието.

Явно е, че още сме далеч от победата в нашата борба, заяви Бабиш пред депутатите.

Чехия с население от 10,7 млн. души е сред европейските страни с най-сериозно нарастване на броя на заразените с коронавирус. Извънредното положение включва нощен полицейски час, затваряне на ресторанти, спортни и културни обекти и училища, а също и много магазини. Ограничителните мерки обаче не са толкова строги и с такъв обхват, както при националната карантина през пролетта, информира БТА.

Чехия съобщи за 15 663 нови случая на коронавирус за денонощие

Днес здравните власти обявиха, че през изтеклото денонощие са били регистрирани 13 051 нови случая с коронавирус. От началото на пандемията в Чехия има 2862 починали от усложнения заради COVID-19. За последните 14 дни в Чехия има 15,3 смъртни случая на 100 хиляди души, което е най-високият показател в ЕС, сочат данни на европейската агенция за обществено здраве.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15699

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет