Във Виена тази година ще има коледни базари

Коледните базари във Виена имат дълга традиция и са незаменима част от местната култура. Те ще отворят врати и тази година при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки за всеки отделен базар, съобщиха общинските власти в австрийската столица.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15937

Тазгодишните виенски коледни панаири отварят вратите си за посетители на 12 ноември при спазване на всички противоепидемични мерки. Организаторите на базарите, в сътрудничество със специалисти по хигиена, са разработили обширна концепция за превенция. Както винаги, на базарите ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. Въпреки всички мерки и необходими ограничения, коледните базари са част от нормалността по време на коледния сезон. Основното изискване за функционирането им е отговорното поведение на посетителите.

Задължително е носенето на маска на всички места на коледните базари, а така също и спазването на необходимото разстояние както за посетителите, така и за собствениците на щандовете.

Затова тази година в австрийската столица се откриват 18 базара с общо 852 щанда, което е със 178 щанда по-малко от миналата година. Специално назначени "разпоредители" ще следят за спазването на защитните мерки. Маските са задължителни навсякъде, освен по време на хранене, движението е еднопосочно, а броят на посетителите се ограничава. Общинската служба "Пазари" контролира качеството на хранителните продукти и хигиената на гастрономическите щандове, като взима проби, и призовава всички посетители да спазват посочените мерки, за да пазят себе си и всички посетители.

Излязоха резултатите на австрийския канцлер и вицеканцлер за коронавирус

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15937

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет