Огромни задръствания заради новата карантина във Франция

Огромни задръствания се образуваха вчера в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режим на строги ограничения заради коронавируса за втори път тази година, съобщи ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15825

Докато шофьорите бързаха да се приберат у дома или да напуснат столицата, се образуваха задръствания с обща дължина от 700 км, над два пъти по-дълги от обикновеното.

На левия бряг на Париж терасите на кафенетата бяха пълни предимно с млади хора, възползващи се от последния си шанс да изпият легално по питие с приятелите си.

В една голяма книжарница опашката от хора, правещи покупки в последния момент, бе от първия надпартерен етаж, надолу по стълбите, чак до касата на приземния етаж.

Фризьорите изнемогваха с постоянния поток от клиенти. "Човек ще си помисли, че Коледа е дошла по-рано", каза фризьорка на име Кати Дюотбоа пред Ройтерс.

Въпреки че през последната седмица е имало много записани часове, бъдещето изглежда несигурно. Салонът, в който работи тя, ще затвори от днес поне до 1 декември.

Френският здравен министър не изключва трета вълна от COVID-19

"Ще бъде много трудно за нас. Коледният сезон е много важен за нашите приходи. Имаме чувството, че плащаме, че сме наказани за грешките на други", заяви тя.

Баровете, ресторантите, бръснарниците и салоните за красота затварят врати от днес, защото според френските власти това е единственият начин за спиране на новата вълна от коронавирус.

Мерките сега ще бъдат малко по-леки, отколкото през 55-дневната карантина през пролетта. Те ще останат в сила до 1 декември, но действието им може да бъде удължено, ако няма подобрение в епидемичната обстановка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15825

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет