Хиляди полицаи ще следят за спазването на мерките в Германия

Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник, за да следят за спазването на строгите противоепидемични мерки, съобщи днес вътрешният министър Хорст Зеехофер, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16198

В сряда канцлерът Ангела Меркел се споразумя с министър-председателите на провинциите за едномесечно затваряне, което включва барове, ресторанти, фитнес зали и театри. Целта на мярката е да бъде ограничен големият прираст от нови случаи с коронавирус.

Меркел предупреди, че предстои тежка зима

По думите на Зеехофер проверките за спазване на правилата ще бъдат определящи за успеха на новите мерки.

В координация с провинциите федералната полиция ще разположи хиляди служители, каза той и уточни, че федералните полицаи ще действат първо в големите населени места и в тежко засегнатите от заразата региони.

Засилените проверки може да бъдат посрещнати с недоволство в страната, която пази спомена за наблюдението от страна на държавните органи по времето на комунистическия режим в бившата ГДР и по времето на нацисткия режим. Властите в западния град Есен бяха критикувани от опозицията заради опита им да вербуват хората да докладват онлайн за нарушения на свои съграждани, отбелязва БТА.

Германия се затваря от ноември

В Германия отговорността за опазване общественият ред се носи предимно от полицейските служби в провинциите. Наброяващите около 40 хиляди федерални полицаи отговарят за сигурността на държавните граници, но при нужда могат да подпомагат провинциалните си колеги.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16198

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.30 | 08:08
    Фашистен! Фашистен!
  2. 2020.10.29 | 23:26
    Както у нас, да пазаят метежниците !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет