Официално: Испания е в извънредно положение

Правителството на Испания успя да убеди Конгреса за въвеждането на извънредно положение до 9-и май. Долната камара на депутатите даде зелена светлина по искането на кабинета на Педро Санчес и утвърди извънредното положение с 194 "за", 53 "против" и 99 "въздържали се".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16149

Припомняме, че централното правителство в страната обяви вече веднъж 15-дневна извънредно положение след неразбирателство с местното управление в Мадрид. След изтичането на 15-те дни извънредното положение може да бъде удължено, но само след подкрепа от испанския парламент – обстоятелство, което днес бе постигнато.

Официално: Мадрид е в извънредно положение

Мярката позволява на местните правителства в отделните провинции да ограничават свободното придвижване на хората чрез налагане на полицейски час и затваряне на границите на съответните области.

Извънредно положение в цяла Испания заради коронавируса до началото на май

Правителството осъзнава, че хората започват да се уморяват от всички тези рестрикции, но сега не е моментът да разхлабваме мерките. Изправени сме пред седмици и месеци, които ще бъдат много дълги. Пред нас стои дълъг път за изминаване и една определено дълга зима, а празненствата ще бъдат малко по-различни, заяви пред испанските депутати здравният министър на страната Салвадор Ия, цитиран от "Ел Мундо".

За последното денонощие в Испания са били установени рекордните 23 580 нови случая с коронавирус. С тях общият брой от началото на пандемията възлиза на 1 136 503, обяви днес министерство на здравеопазването. Новите смъртни случаи са 173, след като вчера бяха 267, и вече са 35 639 общо.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16149

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.29 | 20:35
    ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА ЗАГЛАВИЯ-ПЪРВО СЕ ОСВЕДОМЕТЕ ЗА,КАКВО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ СТАВА ВЪРОС-И ,ЧЕ НЕ Е ТОВА ОТ МЕСЕЦ МАРТ!!!!,ИМА ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС И ЗАТВАРЯНЕ НА ОБЛАСТИ НО СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА НЕ Е ЗАБРАНЕНО-ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ НА 6 ЧОВЕКА.....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет