Пълна карантина в гръцките градове Серес и Янина

Регионалните власти в Серес и Янина в Северна и Северозападна Гърция обявиха локдаун след локален скок на броя на заразените с коронавирус през последните дни, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16197

Използването на маска в регионите е задължително на закрито и на открито. В сила е полицейски час от 00.30 часа до 5:00 часа. Забраняват се всички събирания в публични и частни пространства. Четвърто ниво на риск в тези региони означава също така, че съдилищата, детските площадки, археологическите обекти, музеите, ресторантите и кината ще останат затворени, допълва Дарик.

МВнР: Гърция затвори за чужденци ГКПП Промахон за влизане през нощта

Новите случаи на коронавирус в Гърция надминаха поредния рекорд в сряда с 1547 заразени. 51 от тези нови случаи са регистрирани в района на Янина и 158 в Серес.

Най-населените регионални единици в Гърция, Атика и Солун, остават с трето ниво на риск. Очаква се властите да предложат допълнителни мерки за спиране на разпространението на пандемията. Те включват добавяне на Солун към най-високото ниво на риск и налагане на повече ограничения в Атика.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16197

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет