Ватикана: Тероризмът и насилието не могат да бъдат приети

  • 29 октомври 2020 17:01

  • 408
  • 3
Ватикана:  Тероризмът и насилието не могат да бъдат приети
© Pixabay

Говорител на Ватикана осъди нападението с нож в църква във френския град Ница като заяви, че "тероризмът и насилието не могат никога да бъдат приети", предадоха БТА и Франс прес.

"Това е момент на болка в период на объркване. Тероризмът и насилието не могат никога да бъдат приети", каза Матео Бруни.

По думите му Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е информиран за ситуацията и "се моли за жертвите и техните близки, за това насилието да спре, за да може отново да се гледаме като братя и сестри, а не като врагове, за да може отново обичаният френски народ да може да отвърне на злото с добро".

Трима души бяха убити днес в Ница при нападение с нож в църква. Нападателят, който е прерязал гърлото на най-малко една от жертвите, е арестуван, според полицейски източници.

Светият престол публикува и съболезнователна телеграма изпратена от името на папата от неговия заместник, държавния секретар кардинал Пиетро Паролин до епископа на Ница Андре Марсо.

COVID-19 достигна до Ватикана

"Информирани за дивашкия атентат, който беше извършен тази сутрин в църква в Ница, причинявайки смъртта на няколко невинни, Негово светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се присъединява с молитва към страданията на подложените на изпитание семейства и споделя мъката им", пише Паролин. Главата на Римокатолическата църква осъжда категорично подобни прояви на терор и уверява в съпричастието си френската католическа общност и целия френски народ, като го призовава към единство. "Той поверява Франция на защитата на Дева Мария и дава от сърце апостолическата благословия на всички засегнати от тази трагедия", подчертава италианският кардинал.

По-рано днес италианският премиер Джузепе Конте осъди "отвратителното нападение" и призова за "единен фронт" срещу омразата.

"Подлото нападение, което беше извършено в Ница, не отслабва общия фронт в защита на ценностите на свободата и мира. Нашата увереност е по-силна от фанатизма, омразата и терора", заяви той в Туитър.

Последвайте канала на

Novini.bg
408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Папата

2020.10.29 | 20:25

3
Ама гейовете могат...щото всички сте такива нали?! Жалки сте!

2020.10.29 | 18:53

2
vie pederasite prodaljavaite da priemate vashite blizki polovi saratnici manafite i terorizamat niama da bade priet sem smeshnici hem dolni pederasi.
сериозно

2020.10.29 | 17:50

1
сериозно??? папада да ходи да им мие на тия главорези краката и да ми обяснява как трябва да ги приемаме с отворени обятия и задници.

Добави коментар

Водещи новини