Меркел предупреди, че предстои тежка зима

  • 29 октомври 2020 16:23

  • 1627
  • 1
Меркел предупреди, че предстои тежка зима
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се предупреди днес германците да очакват "тежка зима", съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това стана на фона на регистрирания през последното денонощие пореден рекорд на новите случаи на коронавирус в страната.

Меркел разкритикува в Бундестага "лъжите и дезинформацията" за пандемията

В реч в Бундестага - ден след като договори с премиерите на 16-те германски провинции нови, по-широкообхватни рестрикции за възпиране на разпространението на вирус - Меркел каза, че Германия е изправена "пред драматична ситуация с началото на студените месеци".

"Зимата ще бъде тежка, четири дълги, тежки месеца. Но тя ще свърши", заяви германският канцлер и добави: "Вече видяхме през последните осем месеца как може да се учим и да си помагаме един на друг."

Според рестрикциите, които влизат в сила в Германия в понеделник, ресторантите, баровете, спортните и културни обекти ще бъдат затворени за четири седмици, заедно със салоните за красота и публичните домове. На хората ще бъде забранено да се събират на обществени места на групи над 10 души или максимум две домакинства и ще им бъде препоръчано да не предприемат несъществени пътувания. Училищата, детските градини, магазините и религиозните обекти ще останат отворени, което накара някои да нарекат карантинните мерки "леки", в сравнение с по-строгата карантина, която бе в сила през март и април.

Меркел заяви, че властите нямат друг избор, освен драстично да ограничат социалните контакти, тъй като две трети от инфекциите в Германия вече не може да бъдат проследени. "Ако чакаме докато се напълнят интензивните отделения, ще бъде прекалено късно", допълни тя.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зимата

2020.10.29 | 16:44

1
зимата ще свърши ама тази кога ще я обесят на бранденбурската врата. преди или след зимата???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини