Подпалвачи нападнаха сграда на института "Роберт Кох"

  • 25 октомври 2020 20:36

  • 2807
  • 0
Подпалвачи нападнаха сграда на института "Роберт Кох"
© Getty Images/Guliver (архив)

Няколко бутилки със запалителна смес бяха хвърлени тази сутрин по сграда на института "Роберт Кох", националната агенция на Германия за контрол на заболяванията, съобщи берлинската полиция, цитирана от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Човек от охраната на института е успял да загаси пламъците, но нападателите избягали. Един прозорец е счупен, но няма пострадали хора.

Поради това, че се подозира "политически мотив", образуваното дело за опит за умишлен палеж е предадено на държавните органи за криминални разследвания, съобщи още полицията.

"Роберт Кох" е основният институт по обществено здраве в Германия. Той следи броя на случаите на коронавирус във федералната република и съветва правителството по стратегията за овладяване на разпространението на вируса.

Според полицията нападнатата сграда се намира в южния берлински район Темпелхоф-Шонеберг и не става дума за основната сграда на института, която се намира в северозападната част на германската столица.

Германия съобщи за нови 14 714 случая

Макар и повечето германци да одобряват действията на правителството за справяне с кризата с коронавируса, имаше и големи митинги срещу ограниченията, наложени на различните отрасли на икономиката и обществения живот.

В Германия равнищата на заразяване остават по-ниски от много европейски страни, но расте безпокойството от рязкото увеличение на случаите, дошло с настъпването на по-студените месеци от годината. В някои части на Германия, включително в Берлин, това доведе до затягане на противоепидемичните ограничения.

Институтът "Роберт Кох" потвърди нови 11 176 случая на заразяване за последното денонощие. В края на седмицата този брой често е по-нисък, тъй като се правят по-малко тестове.

Във федералната република заразените от началото на пандемията са общо 429 181. Броят на починалите се увеличи днес с 29 и достигна до общо 10 032.
Коефициентът на репродукция на вируса, с който се измерва степента на разпространението му, към вчерашния ден е бил 1,36 за цяла Германия, сочат данни на "Роберт Кох".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини