Папата прие испанския премиер на аудиенция без маски

  • 24 октомври 2020 19:22

  • 601
  • 0
 Папата прие испанския премиер на аудиенция без маски
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прие днес във Ватикана премиера на Испания Педро Санчес, но никой от двамата не носеше маска по време на публичната част от срещата им, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Санчес беше с маска при пристигането си в двора на Ватикана. Никой от присъстващите обаче не носеше маска малко преди и след срещата при закрити врата в Апостолическия дворец, включително по време на изявлението на папата на испански език пред Санчес и неговия антураж.

Понастоящем в Испания има рязко повишаване на броя на случаите на коронавирус. Светият престол съобщи, че 13 членове на Швейцарската гвардия са дали положителна проба. Заразен е и един човек, отседнал в дома на папата.

Папа Франциск се появи с маска по време на обща молитва за мир по света

В речта си пред испанските гости Франциск каза, че политиката е "акт на милосърдие, благородство и често води човека да жертва своя живот". По думите му мисията на политика е да помага за напредъка на народа. Той добави, че "много съжалява", когато съдбата на една държава се определя от идеологии.

От началото на пандемията папата приема световни лидери и позира с тях за снимка, както направи днес с испанския премиер, често рамо до рамо и без маска, отбелязва АП.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини