Словения включва почти цяла Австрия в червения списък на районите с висок риск от зараза

От понеделник Словения включва почти цяла Австрия в червения списък на държавите с висок риск от зараза с коронавирус. Изключение прави единствено граничната провинция Каринтия, където броят на заразените не расте така стремително, предаде БТА.

При влизане в Словения от Австрия всички лица трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен максимум преди 48 часа, или да се самоизолират за десет дни. Досега тези изисквания бяха само за идващите от Виена.

Изключения се допускат за лицата, които отиват ежедневно на работа или на училище от едната в другата държава, за товарния транспорт или за неотложни пътувания по лични или служебни причини, които не траят по-дълго от 48 часа. Онези, които напускат Словения, за да посетят своите семейства, трябва да се завърнат до 72 часа. Транзитното преминаване през страната, което трае максимум 12 часа, също е без изискване за отрицателен тест.

Германия и Нидерландия затягат мерките срещу Австрия

Изключения се допускат и за собственици или наематели на имоти в Словения. Тези лица имат право да останат 48 часа в страната. Изключение се прави и за хората, обработващи земеделски земи отвъд словенската граница. Сезонни работници, които помагат за прибиране на реколтата в Австрия, имат право да останат извън страната до 24 часа, без да е необходимо да представят отрицателен тест, когато се прибират в Словения.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет