Меркел отново призова да се ограничат социалните контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова отново сънародниците си да ограничат социалните си контакти и да сведат до минимум пътуванията си поради продължаващото увеличение на броя на заразяванията с коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16109

Ако германците намалят контактите си, "всички ние заедно ще се справим с огромното предизвикателство, което този вирус представлява", заяви тя в седмичното си видеообръщение.

"Трябва да направим всичко възможно, за да не допуснем вирусът да се разпространява безконтролно", каза Меркел. "Ако всеки от нас за известно време значително намали контактите си с хора извън семейния си кръг, ще успеем да променим тенденцията. Именно в това се изразява и призивът ми - намалете броя на срещите си, било то срещи у дома или извън дома", заяви канцлерът.

Меркел призова сънародниците си "да се откажат от пътуванията, ако те не са наложителни". "Ако има възможност, оставайте си у дома, оставайте си в своето населено място", каза тя.

Меркел към германците: Намалете социалните контакти, не пътувайте

Макар Германия да не е толкова тежко засегната от вируса, колкото повечето други европейски страни, дневните нови случаи на коронавируса растат и тази седмица те за пръв път надхвърлиха 10 000, отбелязва Ройтерс. Днес общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията надхвърли 10 000.

Като мярка срещу настъплението на заразата Германия предупреди гражданите си да не предприемат пътувания към ски курортите в Австрия, Италия и Швейцария.

В сряда германският министър на здравеопазването Йенс Шпан стана поредният известен политик, дал положителен тест за вируса.

 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16109

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет