Дания затяга рестрикциите след рязък скок на инфекциите от коронавируса

Правителството на Дания обяви вчера забрана на продажбите на алкохол през нощта и затегна ограниченията за частните и публични събирания, в опит да спре рязкото увеличение на случаите на КОВИД-19, предаде ДПА.

"Коронавирусът не си е отишъл. Напротив, връща се с пълна сила", заяви премиерката Мете Фредериксен на съвместна пресконференция вчера с министъра на здравеопазването и шефа на Датската здравна агенция. Тя призова хората да не влизат в контакт с повече от 10 души извън собственото им домакинство като част от усилията за борба с вируса.

Продажбата на алкохол от понеделник ще бъде забранена след 22,00 ч., в съответствие с вече наложения край на работното време на баровете и ресторантите. Сегашният лимит от 50 души за участие в частни и публични събирания се намалява на 10 души.

По-рано вчера датският институт за обществено здраве (SSI -Statens Serum Institut) съобщи за нов рекорден брой на новите случаи на КОВИД-19 за денонощие - 859 за последните 24 часа, след предишния "рекорд" от четвмъртък - 760 случая за денонощието.

Фредериксен съобщи също, че изискванията за носенето на маски също се разширяват - от 29 октомври - включвайки затворени пространства като супермаркети, кина, болници и младежки образователни центрове.
Датският граничен контрол ще бъде засилен до 2 януари.

Министърът на здравеопазването Магнус Хойнике предупреди, че Дания трябва да се подготви за рязко увеличаване на хоспитализациите и че здравната система ще бъде подложена на натиск през зимата. Страната с население 5,8 милиона души е регистрирала около 38 600 коронавирусни инфекции и 697 смъртни случаи, свързани с вируса

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16201
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16201

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.24 | 08:04
    Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет