Каква е разликата между пътищата у нас и в Румъния

23 октомври 2020 18:25

Каква е разликата между пътищата у нас и в Румъния
© Вилиана Миделиева
1923 5

Липса на пътна маркировка, изтрити или напълно скрити зад дърветата табели, никакви или прекалено слаби светлоотразители по мантинелата са само част от преживяването по време на пътуване по пътя Букурещ – София, пише читател на Novini.bg, споделяйки впечатленията си от пътищата у нас и в Румъния.

Според нашата читателка осветлението по пътя е химера.

Сн. Вилиана Миделиева

Край Ихтиман има опасност от аквапланинг

"Пътят Букурещ – София продължи над 6 часа. Общото трасе няма и 400 км, от които в Румъния - не повече от 70-80. Разликата между двете държави обаче е осезаема. Изключително неприятното преживяване беше съпроводено от проливен дъжд, който образува солиден аквапланинг. Видимостта беше сведена до 0, а състоянието на пътищата у нас беше само предпоставка за ПТП. Водачите бяха принудени да шофират с опасност за живота си, а усилия от страна на държавата липсват", споделя тя.

"Качеството на боята по пътната маркировка е толкова ниско, че едва се вижда. Светлоотразителите са толкова бледи, че на места, ако въобще се видят, то е само при включени дълги светлини. Които е невъзможно да се ползват често, тъй като се заслепява отсрещното движение. А както знаем и разделението на платната в двете посоки е с най-елементарната мантинела, която не спира дори светлината. Плюс е обаче, че най-после имаме поне осветление в тунелите...", прави впечатление на българката.

Къде отиват парите ни и защо не можем да сме дори като северните си съседи, които много хора принизяват?, пита се тя.

Сн. Вилиана Миделиева

Читателката ни е приложила и снимка с част от велоалеята на Букурещ. В града е чисто, спретнато и хората са дружелюбни, защото живеят по-добре от нас и са далеч по-спокойни.

Сн. Вилиана Миделиева

Novini.bg
1923 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Булурещ

2020.10.23 | 22:19

5
Не цяла румъния!!Я не пишете глупости заради една велоялея!Тая знае ли ,че още черни пътища между градовете??Румъния ще ми дава за пример.
протестър

2020.10.23 | 19:55

4
То,ако става въпрос,и ние може да снимаме велоалеята по Цар Борис,но не е там въпроса.Да не се внушава,че в Румъния всичко е о'кей.Вярно,има подобрение в сравнение с преди 20г.,но я кривнете малко встрани от главния път-същата селяния.
Петър

2020.10.23 | 19:24

3
Не мога да си обясна защо липсва пътна маркировка почти навсякъде. Толкова ли е трудно да се направи.
Петър

2020.10.23 | 19:03

1
Преди три години влязох в Румъния от Сърбия в посока Тимишоара. След сръбската граница пътувах / с автомобил / около 10 км. по път който в България едва ли има. Беше много, много лош.
BG

2020.10.23 | 19:07

2
Тук идеята по-скоро е да се наблегне на трагичното състояние в България. Снимките от Румъния са от град като гледам. Няма място за сравнение. Можеш да сравнил с велоалея от Софоя

Добави коментар

Водещи новини