Каква е разликата между пътищата у нас и в Румъния

Липса на пътна маркировка, изтрити или напълно скрити зад дърветата табели, никакви или прекалено слаби светлоотразители по мантинелата са само част от преживяването по време на пътуване по пътя Букурещ – София, пише читател на Novini.bg, споделяйки впечатленията си от пътищата у нас и в Румъния.

Според нашата читателка осветлението по пътя е химера.

Сн. Вилиана Миделиева

Край Ихтиман има опасност от аквапланинг

"Пътят Букурещ – София продължи над 6 часа. Общото трасе няма и 400 км, от които в Румъния - не повече от 70-80. Разликата между двете държави обаче е осезаема. Изключително неприятното преживяване беше съпроводено от проливен дъжд, който образува солиден аквапланинг. Видимостта беше сведена до 0, а състоянието на пътищата у нас беше само предпоставка за ПТП. Водачите бяха принудени да шофират с опасност за живота си, а усилия от страна на държавата липсват", споделя тя.

"Качеството на боята по пътната маркировка е толкова ниско, че едва се вижда. Светлоотразителите са толкова бледи, че на места, ако въобще се видят, то е само при включени дълги светлини. Които е невъзможно да се ползват често, тъй като се заслепява отсрещното движение. А както знаем и разделението на платната в двете посоки е с най-елементарната мантинела, която не спира дори светлината. Плюс е обаче, че най-после имаме поне осветление в тунелите...", прави впечатление на българката.

Къде отиват парите ни и защо не можем да сме дори като северните си съседи, които много хора принизяват?, пита се тя.

Сн. Вилиана Миделиева

Читателката ни е приложила и снимка с част от велоалеята на Букурещ. В града е чисто, спретнато и хората са дружелюбни, защото живеят по-добре от нас и са далеч по-спокойни.

Сн. Вилиана Миделиева

Коментари

 1. 2020.10.23 | 22:19
  Не цяла румъния!!Я не пишете глупости заради една велоялея!Тая знае ли ,че още черни пътища между градовете??Румъния ще ми дава за пример.
 2. 2020.10.23 | 19:55
  То,ако става въпрос,и ние може да снимаме велоалеята по Цар Борис,но не е там въпроса.Да не се внушава,че в Румъния всичко е о'кей.Вярно,има подобрение в сравнение с преди 20г.,но я кривнете малко встрани от главния път-същата селяния.
 3. 2020.10.23 | 19:24
  Не мога да си обясна защо липсва пътна маркировка почти навсякъде. Толкова ли е трудно да се направи.
 4. 2020.10.23 | 19:03
  Преди три години влязох в Румъния от Сърбия в посока Тимишоара. След сръбската граница пътувах / с автомобил / около 10 км. по път който в България едва ли има. Беше много, много лош.
  1. 2020.10.23 | 19:07
   Тук идеята по-скоро е да се наблегне на трагичното състояние в България. Снимките от Румъния са от град като гледам. Няма място за сравнение. Можеш да сравнил с велоалея от Софоя
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет