Педро Санчес: Реалният общ брой на заразените с COVID-19 в Испания e над 3 млн.

  • 23 октомври 2020 16:10

  • 625
  • 1
Педро Санчес: Реалният общ брой на заразените с COVID-19 в Испания e над 3 млн.
© Getty Images/Guliver (архив)

Испанският министър-председател Педро Санчес заяви в петък, че реалният общ брой инфектирани с COVID-19 в страната e надхвърлил 3 милиона, което е трикратно повече от официално регистрираните с коронавирус 1 026 281 испанци от началото на пандемията, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

Санчес призова нацията в телевизионно обръщение да действа с "решителност, единство и социална дисциплина" и да се намалят контактите с други хора, за да се избегне поредното блокиране в цялата страна и "излагане на опасност на живота на тези, които обичаме".

Той предупреди, че ситуацията е "сериозна" и че следващите няколко месеца ще бъдат "много тежки", но отбеляза, че "трябва да се съпротивляваме, за да напреднем" и да се приближим "до края на пандемията".

Накрая Педро Санчес подчерта, че правителството е по-готово от всякога, добавяйки, че няма да отнеме дълго врем, преди да бъде открита ваксина срещу коронавирус.

По-рано в петък испанският регион Кастилия и Леон призова централното правителство да наложи бързо национален вечерен час. Повечето други региони също подкрепят някакъв вид комендантски час, но централната власт в Мадрид и местните власти на Баските се противопоставиха на подобен ход.

Официално: Мадрид е в извънредно положение

От всеки регион зависи да каже какво иска да направи по-нататък, но те нямат правомощието да налагат вечерен час без решение на национално ниво, посочва Ройтерс.

В четвъртък Испания отчете рекордните 20 986 нови случая на COVID-19 за последното денонощие, което доведе до официално общо 1 026 281 случая от началото на епидемията.

В същото време броят на починалите от COVID-19 в Испания достигна 34 521 от началото на пандемията.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
625 1

Коментари 1

Добави коментар
ami sega

2020.10.23 | 17:26

1
koi luje a ;

Добави коментар

Водещи новини