Европа затяга осезаемо мерките срещу коронавируса

Франция обхвана вчера с вечерен час две трети от населението си, а белгийският външен министър беше настанена в интензивно отделение с COVID-19, докато втората вълна на коронавируса бушува в Европа, предаде Ройтерс. Обявеният миналата седмица от френския премиер Жан Кастекс вечерен час за Париж и още осем града, ще се разшири в още 38 департамента, обхващайки 46 милиона от 67-милионното население. Хората са задължени да не напускат домовете си между 21 часа и 6 часа. Малко след като Кастекс обяви тези мерки, френските здравни власти съобщиха за рекордните 41 622 потвърдени случаи, с които общият им брой достигна 999 043.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16294

По данни на Ройтерс в сряда е регистриран най-големият ръст на нови случаи в рамките на денонощие в световен мащаб - 422 835.

В Испания, която миналата седмица стана първата европейска държава, преминала прага от един милион случаи, здравният министър Салвадор Ия предупреди, че сега епидемията е "извън контрол" в много региони.

Германия, която за пръв път регистрира над 10 000 случаи за ден, издаде предупреждения да не се пътува в Швейцария, Ирландия, Полша, по-голямата част от Австрия и италиански региони, включващи Рим.

Нов обезпокоителен скок на заразените с COVID-19 у нас

Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията над 5,3 милиона души на Стария континент са се заразили с COVID-19, а повече от 204 000 са починали. За сравнение - случаите в САЩ са 8,3 милиона, а в Индия - 7,7 милиона.

Италия регистрира рекордните 16 079 случая на коронавирус за денонощие

Белгийският външен министър Софи Уилмес вчера беше приведена в интензивно отделение, ден след като германският здравен министър Йенс Шпан даде положителна проба.

Активизирането на пандемията през последните седмици е в контраст с няколко държави в Азия - от Китай до Южна Корея, както и Нова Зеландия, където драконовските мерки и строгото проследяване на контактните лица помогнаха за овладяване на болестта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16294

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.24 | 20:52
    МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ!
  2. 2020.10.23 | 11:47
    ЗАТВАРАЙЙ ЗГРАЖДАЙ ТЕ ПАРИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ ТОГАВА ЩЕ В ВИДЯ КАК ЩЕ МЕ ХВАНЕТЕ ЗА ДЕДОВИЯ
  3. 2020.10.23 | 07:33
    Печеля повече от $ 12 хил., Като върша лесна работа онлайн от вкъщи само през свободното си време. Аз съм редовен студент в колеж и само като върша тази работа в продължение на 2 часа, спечелих $ 11242 от тази работа през последния месец. Много страхотна работа и печалба от това са страхотни. Всеки може да получи тази работа и да започне да печели, просто следвайки подробности тук ....... :)Careerclub9.com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет