Великобритания няма да пуска в страната европейци, лежали в затвора над година

  • 22 октомври 2020 21:47

  • 5737
  • 4
Великобритания няма да пуска в страната европейци, лежали в затвора над година
© pixabay

Великобритания ще въведе нови правила, с които ще забрани влизането на нейна територия на криминално проявени граждани на ЕС с присъди над една година затвор, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари, когато се прекратява свободното движение на хора поради окончателното излизане на Великобритания от ЕС след изтичането на 31 декември на преходния период. Британското правителство съобщи днес, че промяната в правилата отговаря на желанието му да въведе след Брекзит по-строга и по-справедлива миграционна система, при която европейските граждани ще са подложени на същия режим като гражданите на страни извън ЕС.

Борис Джонсън изрази разочарование от недостатъчния напредък в преговорите с ЕС

"Твърде дълго правилата на ЕС ни задължаваха да допускаме до улиците си опасни чуждестранни престъпници, които злоупотребяват с нашите ценности и застрашават нашия начин на живот", заяви вътрешната министърка Прити Пател.

"Великобритания ще стане по-безопасна благодарение на по-строгия и по-справедлив граничен контрол, при който всички чуждестранни граждани ще се подлагат на едни и същи правила по отношение на престъпността независимо от гражданството им", добави тя.

Новият закон не се отнася до вече установили се във Великобритания чужди граждани, получили разрешително за пребиваване. В някои случаи може да се откаже влизане в страната и на лица с присъди под една година затвор или закононарушители без присъди с лишаване от свобода.

Мая Йорданова
5737 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хахаха

2020.10.23 | 11:51

4
А, за едни лодки с не знайни войни, който продължават да идват ?

2020.10.23 | 10:20

3
sled dajd kaculka te vsicki cigani bivshi zatvornici vece sa vav evropa imam nabludenia vav germania no glupavite evropeici nai posle shte otkriat toplata voda.
Мир

2020.10.23 | 08:31

2
Ех да можеше да си изгони и нейните затворници. Само че щеше да остане на половина
направо

2020.10.22 | 22:07

1
направо никой да не пуска ще е най добре. да си вкарват само пакистански и авганистанци. индийци също. и негри за малко мултикулти

Добави коментар

Водещи новини