Германия и Нидерландия затягат мерките срещу Австрия

Германия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса и обявяват почти цяла Австрия за опасна зона, съобщиха австрийски медии, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15942

Германия изключва от списъка на провинциите с висок риск от зараза единствено провинция Каринтия. Новите ограничения означават, че лицата, пристигащи от включените в списъка на опасните райони провинции, трябва да се самоизолират за две седмици или да представят отрицателен тест за коронавирус, направен преди максимум 48 часа. Вероятно от 8 ноември ще отпадне възможността влизащите да се освободят от карантината чрез отрицателен тест. Задължителна ще бъде петдневна карантина, уточняват медиите и коментират, че в такъв случай ще е обречен на провал зимният туристически сезон, поради което това решение още сега е подложено на остра критика от туристическите организации.

Провинция Форарлберг обмисля да предприеме юридически мерки срещу обявяването ѝ за опасна зона.

Нидерландия разширява предупреждението за пътуване, включвайки провинциите Виена, Залцбург, Горна Австрия, Форарлберг, Долна Австрия и Тирол. За влизащите в страната от тези австрийски провинции е задължителна десетдневната карантина, независимо от отрицателен PCR тест.

Нидерландия добави три австрийски провинции в червения си списък заради коронавируса

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15942

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет