България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете

Световният фонд за дивата природа /WWF/ и компанията за споделената микромобилност Lime обединяват сили, за да превърнат редица градове в по-удобни и приятни места за живот, съобщават от българския офис на неправителствената организация.

Инициативата "Ride Green" включва образователни дейности, целящи да насърчат използването на по-екологично чисти видове транспорт. Към момента потребители от над 30 държави по света разчитат на електрическите велосипеди и скутери на Lime.

EK прие серия от предложения и доклади свързани с енергийната политика

Партньорството се сключва в рамките на Програмата на WWF за развитие на градовете. Целта на кампанията е да се предотвратят повече от 100 милиона пътувания с традиционни превозни средства годишно до 2025 г., като се популяризират нови форми на екологично чист транспорт. Сред задачите е да се обединят усилията на WWF и над 20 милиона потребители на Lime за ограничаване на замърсяването на въздуха на местно ниво от една страна, а от друга - да се създадат по-безопасни за движение улици.

Тази инициатива ще използва Lime Action platform и ще извършва в 14 държави, сред които и България. Към днешна дата потребителите на Lime са спестили над 50 милиона пътувания с автомобили - еквивалентно на предотвратяване на задръстване, увиващо се шест и половина пъти около Земята, посочват от WWF.

До 2025 г. компанията очаква да се избягват над 100 милиона пътувания с кола годишно, спестявайки се над 50 000 тона въглеродни емисии.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет