Лидерите на ЕС ще проведат видеосреща на върха за COVID-19 на 29 октомври

Европейските лидери ще имат видеоконференция идната седмица, за да дискутират как да координират по-добре усилията си срещу пандемията от Ковид-19 с оглед на резкия ръст на инфекцията в страните членки, съобщи тази вечер председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в в Туитър, цитиран от БTA.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16284

Това ще бъде първата от видеосрещите на върха, които лидерите на ЕС се ангажираха да провеждат редовно, за да обсъждат начините за борба с пандемията.

"Трябва да засилим колективните си усилия в борбата срещу COVID-19", каза Мишел в туита си.

Срещата ще започне в късния следобед и ще се състои ден след като Европейската комисия, както се очаква, ще обяви нови планове за укрепване на сътрудничеството между страните членки в тестирането на стратегии, в проследяването на контактите на заразените и по дължината на срока на карантината, съобщиха служители.

Германия обяви всички съседни държави за рискови

27-те страни от ЕС поведоха борбата срещу коронавируса с различни, често конфликтни мерки през първите месеци на пандемията. Очаква се по-тясната им координация сега да предотврати повторението на тези различия, наблюдавани през първата вълна.

Националните мерки все още се различават значително.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16284

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет