Очаква се пълна карантина за Солун, Янина и Кастория в Гърция

Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви пълна карантина в няколко области в Северна Гърция след рекорд от 667 потвърдени положителни случаи за ден. Повечето заразени са студенти, които не спазват мерките за дистанция, отбелязва БНР. Солун, Янина и Кастория са следващите области, които се очаква до края на седмицата да бъдат поставени под карантина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16110

Префектът на област Солун Дзиздикостас в изявление днес предупреди, че се увеличава броят на заразените, като повече от половината са млади хора- студенти и работещи в кафенета и барове.

При тях е почти невъзможно да се установят контактите, което предполага силна епидемологична активност, коментират експерти.

"Вървим към локдаун", заяви префектът. Въпреки че още не е наложена мярката - задължително носене на маски навън, повечето хора вече излизат с предпазни маски в рисковите райони.

Област Атика също втора седмица е с високи показатели. Властите извършват постоянни проверки за спазване на мерките в цялата страна. Налагат стотици глоби всеки ден. Медиите информират за много случаи на заразени след студентски събирания и семейни тържества. Днес повече от половината участници в семеен празник в Кавала са с положителни проби след. Висшите учебни заведения преминаха на дистанционно обучение.

Засега под 1% са затворените училища, информира просветното министерство на Гърция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16110

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет