Чеченци вдигнаха мерника на френски политик

  • 21 октомври 2020 12:28

  • 1200
  • 3
Чеченци вдигнаха мерника на френски политик
© Getty (архив)

Чеченци са вдигнали мерника на ляв френски политик, написа лайф.ру.

Асамблеята на чеченците в Европа е призовала своите членове да проучат въпроса за завеждане на съдебно дело срещу лидера на движението "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон.

Французинът е казал, че властите в страната му трябва да изгонят всички представители на този етнос, живеещи на територията на членката на Европейския съюз. "Тези хора са развъдници и проводници на политически екстремизъм и ислямски тероризъм", е заявил Меланшон по повод на убийството на учителя по история Самюел Пати.

"Нашият правен статут не ни позволява да завеждаме дела. Ето защо ние апелираме да се проучи въпросът дали може да се сезират съответните органи във Франция и да се започне юридическа процедура срещу този човек, който разпалва омраза по етнически и религиозен принцип. Вероятно  заявление до властите може да се подаде от физически лица, юристи и/или неправителствени организации", това е казал говорителят на обединението Шамил Албаков.

На 16 октомври в парижкото предградие "Конфлан-Сент-Онорин" 18-годишният руски гражданин с чеченски корени Абдулах Анзоров е обезглавил гимназиалния учител. Тийнейджърът-убиец е заявил, че е отмъщавал на педагога. Преподавателят  е показвал на карикатури на пророка Мохамед на учениците си.

Ислямски проповедник е десетият арестуван по делото за убийството на учителя

Анзоров е бил застрелян от полицаи.

Във връзка с жестокото престъпление френските сили за сигурност са арестували най-малко 15 души, сред които и няколко непълнолетни лица.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1200 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
alo

2020.10.21 | 18:43

3
drugi shte doidat ;
SAA advance

2020.10.21 | 14:05

2
Prav e musulmanite sa teptili trqbva da se ubivat
етнос

2020.10.21 | 13:14

1
чак всички от етноса не но поне всички задържани по случая които са допринесли за убийството като са давали информация за учителя защото убиеца не е познавал жертвата и няма как да е обиден за нещо

Добави коментар

Водещи новини