Кметът на Манчестър: Лондон си играе с живота на хората

21 октомври 2020 08:54

Кметът на Манчестър: Лондон си играе с живота на хората
© Getty (архив)
1759 1

Кметът на Манчестър Анди Бърнам обвини британското правителство, че си играе  с живота на хората, след като премиерът Борис Джонсън въведе в района най-строгите мерки за борба с  COVID-19, без да отпусне на манчестърските власти исканата от тях сума за подпомагане на компаниите и нископлатените работници, пише в. "Гардиън".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23407

След хаотичен ден на преговори 10-дневното противопоставяне между "Даунинг стрийт" и лидерите на Манчестър стигна до развръзка с неприятен привкус, въпреки че разликата между исканата от манчестърските власти сума в помощ на бизнеса и предлаганата от правителството бе само пет милиона британски лири.

Премиерът Джонсън затяга мерките в района на Манчестър

"Джонсън предизвика недоволство в района на Манчестър, след като обяви само 22 милиона паунда  помощи (по осем лири стерлинги на всеки от жителите на района, които са 2 800 000)", пише в. "Индипендънт". "На пъбовете, залите за бинго, букмейкърските къщи, казината и детските развлекателни центрове на закрито бе наредено да затворят от петък, но финансова помощ за бизнеса не бе договорена", отбелязва лондонското издание.

"Сделката между британското правителство и манчестърските власти се провали, след като кметът Бърнам отхвърли предложението на Лондон за 60 милиона паунда в помощ на местния бизнес", пише в. "Дейли телеграф", като отбелязва, че Бърнам категорично е настоявал за най-малко 65 милиона лири.

Британското издание се фокусира върху изразеното от премиера Джонсън съжаление, че трябва да прибегне до подобни мерки по отношение на Манчестър. Всекидневникът обръща внимание и на изявлението на Джонсън, че ако не предприеме обаче мерките, това ще изложи на риск здравната система на Манчестър и живота на много от неговите жители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23407

Повече за Коронавирус

corona
1759 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
gen-ut

2020.10.21 | 18:59

1
fen na marica =vse edno na mancistura po 8 paunda i po krevatite sled 8 casa vecer ,topkata pod vuzglavnicata (virtualno shte igraiete) na sun

Добави коментар

Водещи новини